Hestekurser på Fyn

Heike Wilde har arbejdet med heste i godt 35 år og er med på FerieRytters oversigtsportal.
Heike ejer HW Hestecenter på Fyn og er fascineret af hestenes samarbejdsvilje. Heike tilbyder spændende hestekurser, hvor gensidig respekt, god kommunikation og reel viden er grundlaget for sundhed, glæde og sikkerhed med hesten. 

Vi er i FerieRytter stolte over at kunne give ordet til en erfaren underviser, der brænder for at give heste og ryttere gode oplevelser sammen. FerieRytter har besøgt Heike på HW Hestecenter i sommeren 2017 og med egne øjne set de fantastiske forhold der findes for både heste og ryttere. Desuden har Merethes hest Pascha været på kursus hos Heike sammen med Marie Kepp – og de kom begge hjem med ny viden, som vi alle har haft megen glæde af.

 

Ønsker og mål

På HW Hestecenter har vi mange kursister og fælles for os alle er, at vi ønsker nærhed med hesten. Vi vil gerne arbejde med respekt overfor dette fascinerende dyr, der kan give os så meget igen både fysisk og psykisk.
Målet med at have hest er ofte at kunne udføre en eller flere opgaver med lethed og harmoni. Hesten kan udføre en variation af forskellige opgaver alt efter hvilken hest du har og i hvilken interesseområde du har dit hjerte.

Der en mange ting som er fælles for de mange hesteracer, men også store forskelle. Generelt kan man lære en masse på tværs af hesteracer.

Kombiner hestekurser og ferie

Hestekurser og aktive hesteferier er gode kilder til inspiration til ens træning med hesten. Vigtigt er det dog, at du altid mærker efter, om det du bliver undervist i giver mening og føles rigtigt, så hesten ikke ender med at blive prøveklud for tidens tendenser og ideer.

Er der områder i dit samvær med hesten eller i arbejdet med hesten, som du har en fornemmelse af kunne tilgås på en anden måde, eller mangler du blot inspiration? Så kom ud og kig på hvordan de forskellige undervisere går til opgaven. Find en træner, hvor du føler dig tilpas, og book et kursus eller miniophold med hesten. Find steder hvor hestene ser ud til at få chancen til at forstå opgaverne via individuel pædagogisk tilgang. At hesten får den nødvendige tid til at styrkes til de krav der stilles, men også bliver udfordret så den udvikles.
Går du i gang med en ny træning, så mærk efter om der sker positive ting senest efter 3. gang. 1. gang kan altid være svært for både hest og rytter, hvis træningen er helt ny, men hestens motivation, stressniveau og performance bør senest efter 3 gange vise positive resultater hos hesten. Ellers spørg dig selv om det er den rigtige vej at gå, eller om der er noget I overser i tilknytningen til træningen, som f.eks. sadeltilpasning, beskæring, fodring og tænder.

Snusekurser på HW Hestecenter

På HW Hestecenter, som ligger mellem de flotte havnebyer Kerteminde og Nyborg, tilbyder vi ofte forskellige aftens kurser, som er små “snusekurser”, hvor man kan få det første indtryk. Herefter kan man som regel tilmelde sig “rigtige” kurser med eller uden hest. Du kan også booke træningsophold præcist tilpasset dig og din hest. Vi har værelser der står klar til rytter på miniophold med deres heste. Vil du på ophold med mand og familie er der masser af tilbud i nærområdet: havet, fiskeri, Fjord og Bælt, Odense kun ca. 18 km. væk, minigolf i Kerteminde og meget mere.

Se mere på www.heikewilde.dk eller på HW Hestecenter på FB

Held og lykke med at finde inspirerende ophold og kurser.

Heike Wilde på Hillerød Horse Show 2017 med hestekurser på HW Hestecenter
Heike Wilde på Hillerød Horse Show 2017 med hestekurser på HW Hestecenter på Fyn