Da foreningens medlem Mai-Britt fik indkaldelse til FerieRytters generaforsamling i februar, svarede hun, at hun nu var på hospice, og at hun ikke mere kom hjem. Hun sendte hilsner til alle og ønskede os en god generalforsamling … alligevel ramte beskeden om hendes død som et stød i hjertet.

Mai-Britts søn, Mads, skrev på sin fb-profil, at hans mor var død lørdag eftermiddag og vedhæftede et billede, der viste, at hun holdt sin datter og søn i hånden. Det var smukt og trøstende.

Mai-Britt Hagbarth var med ved stiftelsen af Foreningen FerieRytter i 2013. Hun løste opgaven med at kontakte og skrive til medierne, at nu kunne hesteejere pakke hesten og tandbørsten og tage på ferie på Sydhavsøerne.

Mai-Britt foreslog, at Mads, der var ung grafiker dengang, fik lov at prøve kræfter med at tegne FerieRytters logo. Det viste sig at være et godt forslag!

Senere stillede hun sin skarpe hjerne og sin store viden om organisationsanalyse og -strategi til rådighed for FerieRytter ved inspirerende møder hos sig selv og sin hund i det dejlige hus på Falster.

Mai-Britt var hestepige, og hun elskede sin hoppe, Baltica, som hun red i Corselitze-skovene sammen med venner fra Corselitze Rutelaug. Mai-Britt var med sin handlekraft og sit autoritative væsen vigtig for det særlige koncept for ridekort, som Corselitze Rutelaug udviklede sammen med skovens administrator: lauget betaler et aftalt årligt beløb for adgang til skovens rideruter (mere end 60 km), og lauget står derefter for salg af års- og dagskort til ryttere og kuske – både de fastboende og gæster. Denne ordning har holdt priserne på ridetegn til godsets skove på et rimeligt niveau og fritaget godskontoret for arbejdet med at sælge ridetegn.

Mange af FerieRytters gæster har haft stor glæde af denne mulighed for rideture ad de stier Mai-Britt havde kortlagt i Corselitzeskovene på Falsters østkyst.

Vi er taknemmelige for de spor du har sat, Mai-Britt, og vi vil savne dig.