Danmarks første hesteturismekonference

Hesteturismekonferencen afholdtes den 22. september, 2017 på Frederiksborgcentret i Hillerød.

Konferencens formål var at samle private og offentlige interessenter, som kunne se potentialet i at kombinere unikke danske landskaber og historie med en stærk tradition for hestekultur inden for avl, sport, naturridning og hestevelfærd. 
Danmark er et lille land, og vi må trække på samme hammel, hvis vi vil ses og høres.

Danmarks første konference om hesteturisme samlede over 100 deltagere – hesteturismeaktører, politikere, embedsmænd, turismefolk – fra hele Danmark. 
Konferencen rejste spørgsmålet: Har hesteturisme en fremtid i Danmark?

Få svaret på FerieRytters konferencevideo med interview af Merethe Kepp, Marianne Florman, Liv Malskær og Berit Keibel: 

Se Program Hesteturismekonference 2017

FerieRytter havde valgt at afholde konferencen på FrederiksborgCentret i Hillerød, samtidig med Hillerød Horse Show. Her havde vi arrangeret en fællesstand på 1. sal med mulighed for at præsentere et bredt udsnit af hesteturismeaktører og engagerede riderutefolk fra hele Danmark. Det var en meget stor glæde at flere af disse deltog i konferencen, der samlede over 100 personer fra både heste- og turismeverdenen i Danmark.

Se FerieRytters konferenceslides med velkomstsang ‘Lille føl – ved du hvad’ og præsentation af oplægsholdere, hesteaktører, politikere m.fl: Konference Dansk Hesteturisme program, sang, personer

Merethe Kepp fra foreningen FerieRytter bød velkommen til konferencen – se hendes tale HER

Vi fik opbakning fra mange gode hestekræfter i hele Danmark – og opmuntring fra ‘Mr. Hesteturisme’ i Europa, Rhys Evans. Rhys Evans er førsteamanuensis ved HBL, Høgskulan for Landbruk og Bygdeutvikling i Norge.
Rhys Evans var hovedoplægsholder på konferencen – se video af hans indlæg HER
Se slides fra Rhys Evans: The New Equine Economy in the 21st Century RE

Professor Rhys Evans, Norge
Professor Rhys Evans, Norge talte om hesteturisme på konferencen i Hillerød 2017.

 

Liv Malskær, Antropolog med speciale i rideturisme holdt et oplæg: Har hesteturismen en fremtid i Danmark.
Se video af Liv Malskærs indlæg HER
Se slides fra Liv Malskær: Har hesteturismen en fremtid i Danmark? 

Caroline Seehusen, medlem af bestyrelsen i Dansk Islandshesteforening (DI), formand for Natur- og Breddekommiteen holdt et oplæg om FITE Danmark.
Se slides fra Carolines Seehusen HER

Dansk Hesteturismekonference 2017 er den første af sin slags og inviterer alle interesserede til at tage del i debatten. Derfor har Merethe Kepp oprettet en facebookgruppe for de, som ønsker at arbejde med Hesteturisme fremadrettet i Danmark. Du kan søge om optagelse i facebookgruppen Hesteturismekonference HER 

Vi er taknemmelige for at Rhys Evans har givet os tilladelse til at udgive rapporten ‘A Good Practice Guide to Equine Tourism’ på dansk.
Forlaget FerieRytter udgav ‘Håndbog i Hesteturisme’ i forbindelse med Danmarks første Hesteturismekonference 2017 
‘Håndbog i Hesteturisme’ koster DKK 150,- og kan købes HER

I anledning af afholdelse af Danmarks første konference for Dansk Hesteturisme fik FerieRytter fremstillet 100 konferencekrus med tegning af Sikker Hansen ‘Fritidslivets glæder’. Der er få eksemplarer tilbage og bestilling kan foretages HER

Konferencen blev støttet af  Guldborgsund Kommune, Gribskov Kommune, Hestegruppen Gribskov, Troels Jørgensen Aps og foreningen FerieRytter.

8 siders afrapportering til Guldborgsund Kommune med formål, forløb, mediedækning, økonomi og konklusion kan læses her: Afrapportering Guldborgsund kommune