Jernbanestien strækker sig fra Maribo til Rødbyhavn

 

Jernbanestien byder på beskyttet rideområde med smukke læhegn og nedlagte jernbanestationer undervejs.
Jernbanestien byder på beskyttet rideområde med smukke læhegn og nedlagte jernbanestationer undervejs.
Jernbanestien er omdannet til en fredelig natursti for vandrere, cyklister og ryttere. 
Stien følger det gamle jernbanespor og ligger derfor lidt højt i terrænet. Det giver den skønneste udsigt over markerne, når stiens beplantning af træer og buske – herunder æbletræer – tillader det.

Stien er kommunal og bruges meget af cyklister og også en knallert eller to (som ikke må være på stien) samt af hundeluftere og motionister.

Ridning er tilladt i græsrabatterne på hver side af cykelsporet i midten. Overhold venligst dette og tag ned i skridt, når du møder andre trafikanter…og så er vi på landet, hvor det er høfligt at hilse – også på dem, man ikke kender (endnu) :-).

 
Lolland Kommune, Park&Vej, står for pasningen af stien og som regel er græsrabatterne slået og træer og buske skåret tilbage, så der er god plads til hesten.
Jernbanestien Maribo-Rødbyhavn. 22 km.
Jernbanestien Maribo-Rødbyhavn. 22 km.

Du må skridte og trave og tølte – men ikke galoppere! Galop er kun tilladt deltagere i det årlige langdistancestævne, Hippoaden. Hippoaden er et stort stævne med over 200 equipager, der udgår fra Knuthenborg Safaripark og Jernbanestien er indlagt for at give kilometer nok til de lange ridt på 60, 80 og derover.

Man kunne tro, at det var ‘kedeligt’ at ride på stien – men det er det ikke! Dels er der meget smukt, dels er der de andre trafikanter og der kommer også en træbro og en undergang under motorvejen – jo jo – den kan skam være udfordrende nok den sti. Ved Holeby Station er der en jordhøj – den kan man godt ride op på ;-).

Stien ender helt nede ved bolværket i Rødbyhavn. Herfra er der kun 1 km, så kan du ride ud på stranden i perioden mellem  1. september og 31. maj.

Jernbanestien indgår i pakken De åbne vidder kalder…