Susan Kjeldgaard er ‘ponymor’ og deltager gerne i militarystævner sammen med hele sin familie. Susans datter Frida Kjeldgaard rider military på Søborggaard Hestecenter.
Susan er medlem af byrådet (A) i Gribskov Kommune,  og hun arbejder for at synliggøre hestesektorens betydning for at skabe arbejdspladser og bosætning i kommunen. Dette vil kunne få stor betydning for landdistriktsudviklingen  – også i Gribskov Kommune med sine 43 landsbyer. Vi er i FerieRytter stolte over at kunne give ordet til den første gæsteblogger, der kan se de politiske perspektiver i sin datters ‘hesteliv’ – og tilmed bruger sommerferie på at bakke datterens interesse op.

Sommerferie på Bornholm

Madteltet er samlingsstedet
Madteltet er samlingsstedet

Jeg får tit spørgsmålet: hvordan kan du som ikke rider bruge SÅ MEGEN TID på det ridning: Så her er min egen lille fotofortælling:

At jeg skulle campere på en mark på Bornholm, med pony, hunde, mand og datter til militarystævne var nok ikke lige det, som stod skrevet hos mig for nogle år siden 🙂
Ikke destomindre, så nyder jeg at være sammen med pigerne og deres forældre. Jeg eeelsker at se min dejlige mand traske afsted på banegennemgang sammen med min datter, for nøje at studere, hvor hun og Tornado bedst vender, springer og galoperer ♥

Familie og venner samles om hesten
Familie og venner samles om hesten

Jeg nyder at være sammen med de skønne piger og deres familier, hvor jeg tilstadighed imponeres over pigernes udholdenhed, deres mod og deres omsorg for hinanden og deres dyr. For de starter dagen med at fodre deres pony, før de selv spiser, de går en morgentur med dem før de selv får et bad og rigtig vågner, strigler, fletter og ordner udstyr og pony, de gennemfører og husker et dressur program i stegende sol, i fuld udstyr uden at klage 🙂 Så sørger de for frokost til ponyen inden de selv spiser og drikker, hvorefter de skifter og går lige de 2 – 4 km bane for tredie gang, inden de sætter sig på deres pony og galoperer alene ud i terrænet og springer over mellem 12 – 19 faste spring afhængig af niveau.

Banegennemgang inden der rides
Banegennemgang inden der rides

Efter ridtet løber de med deres pony til den har fået pulsen ned, så køler de den med vand og sørger for den får mad og drikke, inden de selv får noget og stadig i en stegende hede ♥. Pause til hygge mad og drikke, hvorefter de går en aftentur med deres pony inden de selv går i seng og forbereder sig til næste dags banespring. Morgenrutinen gentager sig næste dag, og de fletter pony til dyrelæge chek, så når de som en selvfølge, at heppe på deres veninder og konkurrenter ♥, inden de koncentrerede, nervøse og spændte på den afgørende disciplin, går banen rundt! Før de igen sætter sig på deres bedste ven og makker og rider ind for, at gøre deres absolut bedste ♥

Far og datter - sammen om sporten
Far og datter – sammen om sporten

Ja, så er det nu alligevel ferie af den bedste slags, og det gør ikke noget, at vi venter sammen med hundene i skyggen, at vi bor primitivt, at vi er trætte, når vi går i seng og sover tvivlsomt, at pigerne indimellem snerrer og bider af os!
For det er også hyggeligt og skønt at opleve sammenhold, hjælpsomhed, glæde og håb på hinandens vegne ♥

 

 

Military i stegende sol og støv på Bornholm
Militarystævne – OG sommerferie i stegende sol og støv på Bornholm